Er zijn ondernemers die bepaalde investeringen financieren met behulp van een zakelijke lening. Zo’n lening biedt uitkomst wanneer je bijvoorbeeld niet genoeg eigen vermogen hebt of hier niet aan wilt komen. Wil jij ook investeren, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Bekijk dan eens of zakelijk lenen iets voor jou is. Voordat je je hierin gaat verdiepen, is het makkelijk om eerst te weten wat de mogelijkheden van een zakelijke lening zijn. Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Ideaal voor langlopende investeringen
Als ondernemer ontkom je er soms niet aan om te investeren in jouw bedrijf. De meeste investeringen zijn niet bepaald goedkoop, waardoor je flink wat geld moet hebben. Als je zelf niet over de financiële middelen beschikt om de investering financieren, kies je wellicht voor zakelijk financieren. Een zakelijke lening is ideaal voor de aankoop van nieuwe machines en/of voertuigen. Met zo’n lening ben jij in staat om jouw bedrijf verder te laten groeien. De omzet gaat omhoog, waardoor je de zakelijke lening binnen de kortste keren afbetaald hebt.

Waar vraag je een zakelijke lening aan?
Wil je zakelijk geld lenen? Dan moet je allereerst een partij vinden waarbij je een zakelijke lening aan kunt vragen. Gelukkig is dit tegenwoordig niet lastig meer. Je kunt je richten tot één van de banken, maar er zijn ook online kredietverstrekkers die een zakelijke lening aanbieden. Onderzoek daarom eerst goed waar je een aanvraag in wilt dienen.

Om te bepalen welke (online) kredietverstrekker voor jou de beste keuze is, raden wij je aan een vergelijking te maken. Let hierbij altijd op een aantal belangrijke zaken. Kijk allereerst naar de rente. De hoogte van de rente bepaalt namelijk hoeveel de zakelijke lening jou uiteindelijk kost. De rente verschilt vaak per kredietverstrekker, dus vergelijken loont zeker. Let daarnaast op de looptijd van de lening. Vaak geldt voor een zakelijke lening een maximale looptijd van vijf jaar, maar er zijn kredietverstrekkers die andere looptijden hanteren.

Zakelijke lening of toch zakelijk krediet
Eerder in deze tekst haalden we al aan dat een zakelijke lening geschikt is voor langlopende investeringen. Heb je geld nodig om jouw personeel en/of leveranciers te betalen? Kies dan voor zakelijk krediet. Je leent in dat geval eveneens zakelijk geld, maar het ziet er wel wat anders uit. Zo krijg je bijvoorbeeld geen geld op jouw rekening gestort wanneer je voor zakelijk krediet kiest. De kredietverstrekker zet in dat geval namelijk een geldbedrag voor jou klaar. Je bepaalt zelf het bedrag dat je opneemt, hoe vaak je opneemt en wanneer je dit doet.

Uiteraard kun je niet oneindig veel geld opnemen. Nee, er wordt een maximumbedrag afgesproken. Je dient maandelijks geld af te lossen om het geleende geld terug te betalen. Rente betaal je alleen over het deel dat je opneemt, niet over het deel dat blijft staan. Los je geld af? Dan kun je dit vervolgens weer gebruiken wanneer je dit nodig hebt. Afgeloste bedragen zijn bij een zakelijke lening niet opnieuw te gebruiken.