Wanneer je besluit om voor jezelf te beginnen, ben je vrij om je bedrijf te leiden zoals jij dat wilt. Wat veel mensen echter onderschatten, is dat wanneer je als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat, jij ook verantwoordelijk bent voor alle mogelijke risico’s die dit met zich meebrengt. Omdat een bedrijf beginnen vaak een grote investering kost, kiezen veel ondernemers er voor om zich niet optimaal te verzekeren. Dat is een keus, maar geen verstandige wanneer je niet een grote buffer achter de hand hebt. Verzeker daarom altijd de grote investeringen. Om die reden zullen wij in dit artikel stilstaan bij de zakelijke autoverzekering die iedere autobezittende zzp-er eigenlijk zou moeten hebben.

 

De voordelen van een verzekering

Wanneer je een autoverzekering zakelijk afsluiten gaat, pak je daarmee vele voordelen. Anders gezegd: je bant een hoop potentiële risico’s uit. Het idee van een verzekering is namelijk dat wanneer je onverhoopt een kostenpost maakt, laten we zeggen dat je tijdens de rit naar een klant tegen een paaltje bent gebotst, jij zelf niet voor de kosten hoeft op te draaien. De kosten die een reparatie van een auto met zich meebrengen, kunnen vaak sterk oplopen en het zou niet de eerste keer zijn dat een zzp-er om deze reden zijn bedrijf moet stoppen. Dat is zonde van het harde werken en vandaar dat het belangrijk is om een goede autoverzekering te nemen. Mocht je een keer iets overkomen, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar die er alles aan zal doen om jou zo snel mogelijk te helpen.

 

Gezond ondernemen

Wanneer je net begint als ondernemer, moet je meestal nog een klantenkring opbouwen. Sommige ondernemers kiezen er daarom voor om lage uurtarieven te hanteren. Daardoor blijft er geen geld over voor verzekeringen. Dit maakt jou als bedrijf erg kwetsbaar. Bovendien werkt het ook tegen je: bedrijven doen namelijk liever zaken met ondernemers die goed verzekerd zijn. Dit betekent dat ook zij heel veel minder risico’s lopen. Overweeg daarom eens om je uurtarief te verhogen zodat je ook de juiste verzekeringen kunt nemen. De kans is heel groot dat je hierdoor meer werk binnenhaalt waardoor je dus alleen maar profijt kunt hebben van je verzekeringen. Bovendien geeft een goede verzekering ook een stukje gemoedsrust omdat je niet bang hoeft te zijn dat wanneer je eens met een grote financiële tegenslag te maken krijgt, dat meteen het einde van je bedrijf betekent.

 

Sluit je verzekering online af

Mocht je meer willen lezen over een zakelijke autoverzekering, kijk dan een keer op de site van Univé. Op de site van deze verzekeraar kun je heel veel info vinden en ook kun je hier een inschatting vinden van de kosten die je maandelijks als premie zou moeten betalen. Heb jij de ideale deal gevonden? Dan kun je je verzekering gelijk afsluiten. Vaak omhelst dit niet meer dan een paar klikken op je muis. Vanaf dat moment ben je goed verzekerd en kun jij je volop richten op waar jij goed in bent: ondernemen!