Gewone mensen zijn letterlijk de vaste klanten van de meeste financiële investeringen planners als ze niet de vaardigheden en het beroep op dergelijke gebieden. Dat is wanneer ze hulp moeten zoeken bij financiële professionals die beleggingsadvies kunnen geven om hen te helpen in de beleggingssector. Inzicht in de soorten investeringen is nogal een noodzaak om u te helpen op zoek naar de meest geschikte planner.

Kortom, er zijn twee soorten investeringsplannen – direct en collectief. De directe investering bestaat uit de vergulde aandelen of bekend als door de overheid uitgegeven obligaties en de aandelen van een specifieke vennootschap of ook wel gedekt obligaties genoemd. Aandelen van het bedrijf kunnen enigszins te maken krijgen met regelmatige prijsschommelingen als ze worden verhandeld op de beurs en de prestaties van de onderneming zal invloed hebben op de dividenden die recht hebben op u als onderdeel van de aandeelhouders. Gilts uitgegeven door de overheid, echter, bieden een vaste rente waar het volledige rendement wordt verzekerd zodra de obligatie de looptijd deadline bereikt.

Dit concept lijkt op een lening die u geeft aan de overheid en als gevolg van de ingebouwde zekerheden; dergelijke beleggingen worden blootgesteld aan lagere risico’s, hoewel het rendement lager kan zijn dan de volatiele aandelenmarkten. In feite kunnen zowel de zakelijke en staatsbeleggingsobligaties worden verhandeld op de aandelenmarkt, op elk moment voordat ze volwassen. Maar als dergelijke acties werden ondernomen, zal de prijs dienovereenkomstig naar de geldende beurskoersen in plaats van de vaste rente stromen.

Een ander type is het collectieve investeringsplan. Dit is waar u uw investering in verschillende investeringen spreidt door het met andere investeerders te bundelen. Dit type investering kan de risico’s verminderen en meestal worden de gepoolde beleggingen beheerd onder een professionele fondsbeheerder, die de soorten en het scala aan beleggingen bepaalt.