Er zijn veel films over advocaten en het recht en dat is niet zo gek. Als advocaat kan je natuurlijk ervaren dat je in een agressieve omgeving terecht bent gekomen. Veel films en series uiten dit ook. Cliënten die zich ongehoord voelen, vals beschuldigd of juist schuldig zijn en willen dat jij het voor ze regelt. Maar als dat niet gaat hoe zij willen kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Om zulke situaties een stapje voor te zijn, zijn hier een aantal tips die je kunnen helpen je veiliger op werk te voelen.

Noodknop advocaten

Allereerst kan je ervoor kiezen dat je een noodknop advocaten laat installeren. Deze geeft een direct signaal af naar een centrale en laat weten dat jij je in levensgevaar verkeerd. De noodknop is op diverse manieren te dragen, maar het is vooral de bedoeling dat deze op de persoon wordt gedragen. Denk bijvoorbeeld als halsketting of armband. 

Beveiligers

Het is ook mogelijk om externe beveiligers voor je advocaten kantoor te huren. Deze zijn niet verbonden met het pand, maar werken wel samen met de beveiliging van het pand. Ze lopen patrouille door het kantoor of zijn extra alert wanneer er een hoog risico cliënt op bezoek is.

Collega’s

Neem hoog risico cliënten altijd met z’n tweeën aan. Als je alleen bent is de kans groter dat er bij een hoog risico cliënt iets kan gebeuren. Met twee personen is de kans al kleiner, niet alleen omdat je snel hulp kan inschakelen, maar ook omdat er twee mensen zijn die twee perspectieven geven. Zo zal er nooit iemand alleen in gevaar zijn en kan de ander snel reageren om de situatie onder controle te houden. 

Cursussen

Naast alles dat je op kantoor kan doen kan je ook buiten kantoor een cursus volgen die je klaarstoomt in verdedigen of bijvoorbeeld gesprekstechnieken leert. Dat is ideaal als je met cliënten werkt die te hoog in hun gevoelens zitten om redelijk na te denken.