Een accountant kan op meerdere manieren van onmisbare waarde zijn voor een organisatie. Voor een ondernemer is het altijd aan te raden om het financieel inzicht van een accountant in arm te nemen. In dit artikel zoomen we in op de redenen om een accountant aan te nemen en waar u op moet letten.

Wat doet een accountant precies?

Een accountant is verantwoordelijk voor uw financiële controle. In andere woorden; alle financiële informatie wordt verzameld en gecontroleerd. Deze informatie wordt vervolgens gekoppeld aan de jaarrekening. Deze jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van een onderneming van het afgelopen boekjaar. Een accountant controleert deze jaarrekening of het een correct beeld geeft van de actuele financiële stand. U mag daarnaast verwachten dat een accountant op de hoogte is van de meest recente, wisselende eisen die door de fiscus worden gesteld. Een accountant heeft hiervoor jaarlijks een

Doet een accountant nog meer? Ja! Een van de belangrijkste taken die je van een accountant mag verwachten en voor u als ondernemer doorslaggevend. Een accountant ondersteunt u bij het bepalen van het beleid. Hij geeft de financiële consequenties van eerder gemaakte keuzes weer. Met deze informatie kunt u concluderen of de huidige koers verantwoord is.

Daarnaast is het voor startende ondernemers een veilige en fijne gedachte om het financiële aspect van het ondernemen iets meer los te laten. Facturen inboeken en financieel controle houden is niet voor iedereen de favoriete tak van sport. De focus kan dus ten alle tijden volledig op het ondernemen zelf.

De geschikte accountant uit de buurt

Komt u uit de omgeving van Hoofddorp en bent u als (startende) ondernemer opzoek naar de juiste handvatten richting financiële orde? Aarzel dan niet langer en kijk vrijblijvend op de site van deze accountant uit Hoofddorp. De accountant van Stolwerk is gespecialiseerd en uiteraard op de hoogte van de laatste fiscale regels. Daarbij kan de accountant u voorzien van advies op het gebied van kostenbesparingen, financiële kansen en andere geldelijke uitdagingen binnen de organisatie. Als u ervoor kiest om gebruik te maken van de diensten van Stolwijk Accountants, dan mag u rekenen op een persoonlijke, financieel adviseur. Deze adviseur komt uit de regio en weet dan ook wat er binnen de regio speelt. Dit maakt het mogelijk om op vrijwel ieder gewenst moment te overleggen met uw accountant.