Als ondernemer is de kans groot dat jij eenmalig, of juist voor langere termijn een bestelwagen nodig hebt. Voor het vervoeren van mensen of veel materialen is zo’n bus ideaal. Er zijn diverse mogelijkheden voor het verkrijgen van een bestelbus, waarbij de meeste ondernemers toch wel kiezen voor bedrijfswagen leasen, kopen of huren. Elk van deze drie heeft weer voor- en nadelen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou en waar je aan moet denken, dan kun je hier meer informatie vinden.

 

Bedrijfswagen kopen

Als je als ondernemer besluit over te gaan tot de koop van een bedrijfsauto, dan ben je meteen geheel eigenaar van de wagen. Veel ondernemers kiezen er dan ook voor om de auto te voorzien van reclame door middel van stickers van het bedrijf waarmee je gelijk je naamsbekendheid kunt verhogen. Bij de koop van een auto moet je wel rekening houden met onverwachtse kosten voor onderhoud en reparatie. Als de zaken minder goed gaat, heb je wel altijd de mogelijkheid om de wagen weer te verkopen.

 

Huren

Het huren van een bedrijfswagen is bij uitstek geschikt wanneer je slechts een enkele keer per jaar een bedrijfsauto nodig hebt. De eenmalige kosten zijn vaak redelijk te overzien, maar als je voor langere periodes een bedrijfsauto huurt kunnen de kosten snel oplopen. Overweeg huur daarom alleen als je van plan bent hier maar sporadisch gebruik van te maken.

 

Leasen

Leasen heeft als grote voordeel dat je geen groot budget nodig hebt om de wagen aan te schaffen. In plaats daarvan betaal je de leasemaatschappij maandelijks voor het gebruik van de bedrijfswagen. De maatschappij betaald tevens voor kosten als verzekering, reparaties en onderhoud. Zo weet je waar je maandelijks aan toe bent. Als de maandelijkse kosten toch te hoog liggen zijn er zelfs ook mogelijkheden voor occasion leasen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je een contract aangaat voor meerdere jaren. Ook wanneer het minder goed gaat met het bedrijf dien je dus maandelijks te blijven betalen voor de auto. Aan het einde van het contract dien je de auto terug in te leveren bij de leasemaatschappij. Je hebt dan meestal ook de mogelijkheid om de wagen over te kopen.