Er zijn verschillende manieren waarop je een aankoop kan doen. In de winkel of online, je kunt ook nog een betaalmethode kiezen. Veel mensen hebben wel een bankpas, daarmee kan je in Nederland bijna overal betalen. Ook contant geld wordt veel gebruikt. Iets wat minder vaak voorkomt is de creditcard, toch kan dat ook een hele fijne betaalmethode zijn.

 

Een creditcard heeft iets meer dingen om rekening mee te houden. Zo moet je jaarlijks een bedrag betalen om een creditcard te kunnen gebruiken. Bij iedere creditcardmaatschappij is dit anders. Je kunt gaan voor een goedkope creditcard of voor een wat duurdere.

Aankopen verzekerd

Als je met een creditcard iets koopt gaat dat niet direct van jouw bankrekening af. Alle betalingen van een maand gaan er in een keer af. Als je dit bedrag niet kan betalen moet je vaak zo rond de 14% aan rente betalen over je schuld.

 

Wat erg fijn is aan een creditcard is dat alles wat je ermee koopt verzekerd is. Als jij iets online bestelt en je krijgt het vervolgens niet binnen, ontvang je het geld weer terug. Of als jij een vliegticket koopt zijn je koffers gelijk mee verzekerd.

Creditcard in het buitenland

In het buitenland is een creditcard een veel gebruikelijker betaalmiddel. Zo is het vaak zo dat je als je een auto wilt huren in het buitenland, jij een creditcard moet hebben. Ze gebruiken deze dan voor de borg. Door alle informatie van de pas op te schrijven kunnen ze na gebruik kijken of er schade is of dat je de borg terug krijgt.

 

Je kunt met een creditcard alle verschillende valuta’s betalen. Zo kun je met jouw Nederlandse creditcard ook gewoon in Amerika betalen zonder dat je daar iets voor hoeft te veranderen. Zo hoef je niet iedere keer met contant geld over straat.