Een auto kopen is een grote uitgaven op een ieders portemonnee. Hoewel voor velen de voorkeur uitgaat naar een spiksplinternieuw exemplaar, zien we juist ook dat de vraag naar occasions enorm stijgt. De vraag naar tweedehandsauto’s verschilt per merk, over het algemeen is er bijvoorbeeld veel vraag naar Volvo en Volkswagen auto’s die al een eerste leven hebben gehad. Met een tweedehands auto bespaar je veel geld, en hou je daarom geld over om andere leuke dingen mee te doen. Benieuwd naar hoe een occasion zorgt voor een kostenbesparing? Lees dan verder.

 

Onderhoud

Occasions hebben bij het grote publiek het imago dat de onderhoudskosten hiervan erg hoog liggen. Laat je hierdoor echter niet afschrikken. Het is inderdaad feit dat tweedehands auto’s over het algemeen hogere kosten met zich mee brengen voor onderhoud en reparaties dan nieuwe auto’s. Tegelijkertijd is de aanschafprijs van tweedehandsauto’s vaak zoveel lager, dat de extra kosten voor onderhoud daar niet overheen komen. Dus zelfs het feit dat reparatiekosten hoger liggen, betaald een tweedehands auto zich toch terug. 

 

Zelf reparaties uitvoeren

Door zelf controles en kleine reparaties uit te voeren op je auto, zorg je dat de levensduur van je occasion gelijk hoger wordt. Je kunt hiermee namelijk kleine problemen met de auto tijdig oplossen voordat deze zorgen voor grotere problemen van je auto. Je kunt zelf controles uitvoeren op bijvoorbeeld de bandenspanning, het oliepeil en het koelvloeistof. Ook kleine reparaties, zoals het vervangen van een lampje, zou je prima zelf kunnen doen als je een beetje handig bent. Reparaties van duurdere merken kosten meestal trouwens meer omdat de materialen duurder in aanschaf zijn. Wil je dus minder betalen aan reparaties? Kies dan liever niet voor Mercedes Benz occasions want dan zullen de kosten ervan hoger liggen.

 

Onderhandelen

Je kunt tot slot makkelijk geld te besparen door te onderhandelen wanneer je een occasion gaat aanschaffen. Verkopers zijn vaak getraind om dit te doen, wees hier dan dus ook op voorbereid. Wees kritisch bij het bekijken van de auto en bespreek samen de gebreken van de auto. Vervolgens begint het onderhandelspelletje, en kan je proberen om de prijs omlaag te krijgen.