Een lening oversluiten betekent dat je je huidige lening verandert of naar een andere kredietaanbieder overschakelt. Dit is een mogelijkheid, ook al ben je destijds een bepaalde overeenkomst aangegaan. Omdat deze overeenkomst vaak voor lange tijd is, is de kans groot dat je lening niet meer past bij je huidige situatie. Misschien ben je van baan veranderd, is je gezin uitgebreid, heb je een andere woning gekocht of is je gezin kleiner geworden. Als dat het geval is, dan past je situatie niet meer bij de lening die je hebt en een lening oversluiten kan dan een besparing opleveren.

Waarom een lening oversluiten?

Als je jouw huidige lening vóór 2018 hebt afgesloten, dan is er een grote kans dat je geld kunt besparen als je deze oversluit. Dat komt doordat veel kredietverstrekkers in dat jaar hun rentes hebben verlaagd. Net als dat je je hypotheek kunt laten reviseren, kun je dat met je lening ook doen. De kans is groot dat een andere verstrekker je een beter aanbod kan doen of dat een ander soort lening nu beter bij je situatie past. Of je lening oversluiten voor jou verstandig is, dat kun je het beste beoordelen door met een specialist te spreken. Deze kan kijken wat er nu wordt aangeboden voor je en of dat beter of slechter is dan wat je al hebt.

Enkele voorbeelden

Een lening oversluiten is dus eigenlijk niets anders dan een nieuwe lening afsluiten met betere voorwaarden en daar de oude lening mee af te betalen. Dan is het zaak dat je een beter aanbod kunt vinden dan wat je nu hebt, en met een lening van vóór 2018 is dat dus regelmatig het geval. Enkele situaties waarin je je lening over kunt sluiten is als je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet hebt, als je schulden hebt op je creditcard waar je vanaf wilt, als je producten op afbetaling hebt gekocht of als je rood staat op je rekening. In veel gevallen is het dan voor jou voordeliger om een lening af te sluiten, de schulden daarmee af te betalen en te profiteren van de nieuwe betere regeling.

Voordelen lening oversluiten

Als jij eraan denkt om je lening te veranderen of bij een andere bank neer te leggen, dan zijn er een aantal voordelen waarvan je profiteert:

  •       Een lening oversluiten betekent dat je nog steeds een lening hebt, maar dat je deze nieuwe lening afbetaalt met betere voorwaarden.
  •       Dat houdt dus in dat je geld bespaart terwijl je hetzelfde bedrag af moet lossen.
  •       Een goede kredietverstrekker helpt je met overstappen door een gratis overstapservice aan te bieden.
  •       Het resultaat is een nieuwe, betere lening die past bij je huidige omstandigheden.

Wil je weten of een lening oversluiten voor jou een goede volgende stap is? Ga dan naar een nieuwe kredietverstrekker of je eigen bank en laat hen uitrekenen of overstappen of veranderen jou een besparing oplevert.