Cashflow is misschien een term die je nog niet eerder gehoord heb. Cashflow is het in en uitstroom van liquide middelen in een bedrijf. Een cashflow overzicht kan deel zijn van de jaarrekening. Het is een duidelijk overzicht die mensen veel inzicht kan geven. Het is belangrijk een goede en duidelijke cashflow te hebben. Een goede cashflow kan door credit management onderhouden worden. Credit management beperkt de kredietrisico’s van het bedrijf en optimaliseert het kapitaal, erg handig om te hebben in de financiële administratieve afdeling. De credit management kan een goede cashflow proberen te realiseren. Een goede cashflow zal zorgen voor een stabiel en gezond bedrijf. De in en uitkomsten van een bedrijven zeggen alles.

Gezonde cashflow belangrijk

Het belangrijkste advies dat je een persoon of bedrijf kan geven die vraagt om besparingstips, of tips voor een betere financiële situatie, is zeggen dat ze hun in en uitkomsten beter bij moeten houden. Het bijhouden van cashflow geeft je namelijk precies inzicht waar het fout gaat. Je ziet precies waar het geld naar toe gaat. Misschien kom je er zo wel achter dat je veel vaste laste aan abbonementskosten betaald, die je als persoon of bedrijf helemaal niet nodig hebt. Het geeft je inzichten om te besparen en te sparen. Je houdt meer geld over als je onnodige kostenposten weg haalt of  besluit ergens op te bezuinigen. De cashflow hoort in balans te zijn.

Hoe krijg ik een cashflow die in balans is?

Voor een gezonde cashflow die in balans is, is het van belang dat je uitgave niet stelselmatig boven je inkomsten uitkomt. Er wordt dan geen verlies opgebouwd.  Misschien kan je zelfs wel sparen wanneer je jouw cashflow in de gaten houdt. Je kan als bedrijf je cashflow ook laten regelen door credit management. Niet alleen houden deze de in en uitkomsten bij, ze zullen ook letten op de debiteuren. Zo loop je ook geen facturen meer per ongeluk mis en heb je een heldere kijk op je financiën in het algemeen.