De Dow Jones-index eindigde 1,4% hoger op bijna 32.000 punten. De Nasdaq-index pakt er 1% bij. De obligatierentes zijn gaandeweg de handelsdag wat teruggevallen, maar stegen wel iets ten opzichte van dinsdag.

Beleggers putten toch weer moed uit de verklaring van Fed-baas Jerome Powell tijdens een hoorzitting voor het Congres. Hij maakt ook woensdag duidelijk geen hele hoge of langdurige inflatie te vrezen en stelt dat de Fed zijn stimuleringsbeleid zal voortzetten.

Ook de stijging van de olieprijzen tot het hoogste niveau in dertien maanden hielp de stemming. De Dow-Jones fondsen Exxon Mobil en Chevron klommen 3% respectievelijk 3,7%.

Tesla won 6,2% en zette daarmee het dinsdag ingezette herstel voort. De autobouwer stond toen even 8% lager, waarna deze opveerde tot een 2% lager slot. Dat betekent nog altijd dat de maker van elektrische auto’s in amper een maand tijd ongeveer 17% heeft ingeleverd. Dit heeft niet zozeer een bedrijfseconomische reden, als wel dat de waardering volgens velen veel te hoog was opgelopen.

Johnson & Johnson eindigde 1,4% hoger. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA heeft laten weten dat zijn coronavaccin veilig is, waardoor waarschijnlijk vrijdag goedkeuring volgt voor marktlancering in de VS.

MicroStrategy won 18,3%. Het softwarebedrijf heeft de recente terugval van de prijs van de bitcoin aangegrepen om voor nog eens $1 miljard van deze digitale valuta’s te kopen.

Uber verloor 3,7% na nieuws van rivaal Didi Chuxing. De Chinese taxi-app wil naar verluidt ook de West-Europese markt op.

De maker van elektrische auto’s Fisker klom 38,9%. Die Amerikaanse start-up gaat samen met het Taiwanese elektronica-assemblagebedrijf Foxconn een auto ontwikkelen. Die moet in 2023 op de markt komen.