De Dow Jones-index daalt 23 punten, 0,1%, tot 30.937,04 punten. De S&P 500 verloor 0,2%. De Nasdaq-index zakt 0,1%.

Het aantal coronaslachtoffers in de VS blijft groeien, met nog eens 147.254 dinsdag, 1758 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Volgens farmaceut Eli Lilly zorgde de behandeling van het virus inmiddels voor een afname met 70% van het aantal doden.

Rij kwartaalresultaten

Op de beurzen gingen sommige aandelen wild op en neer. Online winkel GameStop (+92,7%), waarvan het aandeel afgelopen weken eerst door shortsellers en later door kopers werd belaagd, stond wederom in de belangstelling. De koers steeg opnieuw, maar short Sellers, die rekenen op een koersdaling, bleven actief.

Het aandeel Beyond Meat steeg bijna 30% en sloot 17,7% hoger. De producent van onder meer vegetarische burgers gaat voor PepsiCo (+1,2%) snacks produceren.

Een van de aandeelhouders van GameStop is Michael Burry, de hedgefonds-manager die centraal stond in het boek The Big Short, die met succes gokte tegen de Amerikaanse hypothekenmarkt.

Express, nog een aandeel dat door de verzamelde beleggers op Wallstreetbets van Reddit.com werd gepusht, verloor vandaag 26,8%.

Bij de aandelen verraste industrieel conglomeraat General Electric met 2,7% winst. Zijn resultaten over het afgelopen kwartaal bij grote industriële klanten waren beter dan verwacht.

Verizon (-3,2%) meldde een lagere winst per aandeel, zo’n 10%, tot $1,11 over het vierde kwartaal. Het heeft last van grote storingen.

Johnson & Johnson (+2,7%) en 3M (+3,3%) – producent van N95-medische maskers boden beter dan verwachte kwartaalresultaten en stuwden de Dow Jones-futures.

Etsy steeg aanvankelijk 6,5%, nadat Tesla-topman Elon Musk een positieve aanbeveling via Twitter deed. Maar het aandeel zakte daarna naar 2,1% verlies.

American Express (-4,1%) kwam met zijn driemaandsresultaten en zag die 18% dalen in het vierde kwartaal tot $9,3 miljard.

DFT Dagelijks

Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.