De Dow Jones-index eindigde 0,5% hoger op 30.303,37 punten. De S&P 500-index bereikte op 0,7% koerswinst bij 3722,48 punten een record. De Nasdaq-index boekte 0,8% vooruitgang tot 12.764,75 punten.

Het economisch sentiment was deels negatief. Het aantal Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen nam afgelopen week met 885.000 meer toe dan de markt met een inschatting van 808.000 had verwacht. Vorige week vroegen 862.000 Amerikanen een tegemoetkoming aan.

De dollar verzwakt verder tegen de euro tot $1,225. De dollarindex staat op het laagste punt sinds april 2018. Amerikaanse 10-jarige staatsobligaties bieden een effectieve vergoeding van 0,916%, vlak tegenover woensdag.

Het aantal besmettingen in de VS was volgens het Johns Hopkins Institute gestegen naar 16,98 miljoen bij 307.543 doden.

Een tweede Amerikaans coronavirusvaccin werd voorgedragen voor goedkeuring door de FDA, terwijl het eerste wordt gedistribueerd door heel Noord-Amerika.

Volgens de leider van de Republikeinen in de senaat, Mitch McConnell, kan het Amerikaanse Congres een stimuleringsovereenkomst vanuit de overheid bereiken. De deal van $ 900 miljard zou onder andere directe betalingen aan Amerikanen behelzen.

Bitcoin boven $24.000

In de valutamarkt steeg cryptomunt bitcoin op een enkel platform even tot boven $24.000 per stuk, een record.

Vooral zilver (+2,9%) en goud (+1,2%) boden naast de Japanse yen een alternatief voor beleggers. Amerikaanse olie werd 0,7% duurder tot het hoogste niveau in negen maanden op lagere voorraden.

Op de beurzen werd de vergoeding van $65 miljoen verwerkt die beleggingsapp Robinhood, met 3 miljoen klanten, aan gedupeerde gebruikers heeft overgemaakt. Robinhood werd door de toezichthouder schuldig bevonden aan misleiding van klanten. De zaak kreeg grote ophef na zelfmoord van de 20-jarige Alexander Kearns die op zijn beleggingsrekening bijna 1$ miljoen in het rood kon staan.

Beleggers kijken naar kwartaalresultaten Accenture. De technologieconsultant dikte in de S&P 500 6,9% aan, nadat het de omzet- en winstdoelstellingen voor analisten voor het eerste kwartaal ruimschoots werden overtroffen. Sectorgenoot Cognizant won 3,4%.

Huizenbouwer Lennar steeg 7,6%. Het aantal orders is beter dan analisten hadden ingeschat.

Betalingsverwerker PayPal, dat zijn platform opende voor bitcointransacties, noteerde 2,3% in de plus.

Google zakte 1% terrein. Het heeft zijn derde Amerikaanse mededingingszaak in twee maanden tijd binnen. Openbaar aanklagers van 38 Amerikaanse staten klagen het Amerikaanse bedrijf aan wegens vermeend marktmisbruik. Ze beschuldigen de zoekmachinegigant ervan concurrenten op ongeoorloofde wijze buitenspel te hebben gezet.

Google mocht wel maker van stappentellers Fitbit voor $2,1 miljard overnemen na goedkeuring van de Europese Commissie. De activiteiten van Google en Fitbit zouden elkaar beperkt overlappen.

Apple werd 0,7% meer waard.

DFT Dagelijks

Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.