De Dow Jones-index eindigt 0,3% lager op 33.059 punten. De brede S&P koerst ook 0,3% lager op 3958 punten. Technologiebeurs Nasdaq houdt de schade beperkt tot een min van 0,1%.

Deze week gaat de aandacht uit naar het wel en wee op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Op woensdag komt het banenrapport van ADP naar buiten over de private sector in de VS. Komende vrijdag staan de officiële werkgelegenheidscijfers op het programma. Naar verwachting in de banengroei flink aangetrokken in maart vanwege het terugdringen van de coronarestricties in veel staten.

President Biden wil mogelijk woensdag aankondigen dat de Verenigde Staten tussen de 3 biljoen en 4 biljoen dollar gaan investeren in onder meer infrastructuur en de opwekking van groene energie. Dat wordt waarschijnlijk deels gecompenseerd door een belastingverhoging die 3 biljoen dollar moet opleveren.

Vanuit de Amerikaanse huizenmarkt kwam goed nieuws. De huizenprijzen in de 20 grootste steden zijn met 11% opgelopen in vergelijking met een jaar eerder.

Chipmaker Intel die maandag al een stapje terug deed, kleurde weer rood met een daling van 1,1%.

De fabrikant van elektrische wagens Tesla werkt het verlies weg en wint 4%. Voor smartphonefabrikant Apple hebben beleggers 1,2% minder over.

Audiostreamingdienst Spotify maakte de overname bekend van het bedrijf Betty Labs, de maker van audiochatapp Locker Room. Daarmee wil Spotify, dat zowel muziek als podcasts aanbiedt, de strijd aangaan met diensten als gameschatapp Discord en Clubhouse. Het aandeel sluit 2,2% hoger.