De Dow Jones-index eindigde 0,2% hoger. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3%. De breed samengestelde S&P 500-index klom 0,4%.

Wall Street is op Eerste Kerstdag gesloten. De beurshandel in New York wordt maandag hervat.

De aandacht van beleggers op Wall Street ging ook uit naar de politiek in Washington. President Donald Trump heeft geweigerd zijn handtekening te zetten onder een nieuw steunpakket van $900 miljard om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Hij wil onder meer dat de waarde van de steuncheque voor de meeste Amerikanen wordt verhoogd van $600 naar $2000. Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, zei dat de Democraten akkoord gaan met een verhoging van de steuncheque naar $2000. Maar bij de Republikeinen zou er weerstand zijn.

Alibaba onderuit

Alibaba kelderde 13,4% op Wall Street. De Chinese webwinkel, met ook een notering in New York, wordt onderzocht door de Chinese mededingingsautoriteit vanwege vermeend misbruik van zijn sterke marktpositie. In Hongkong ging het aandeel vanochtend 8% onderuit door de berichten.

Betalingsbedrijf Square (-1%) stond eveneens in de schijnwerpers. Het bedrijf dat wordt geleid door Twitter-topman Jack Dorsey zou gepraat hebben over een overname van muziekstreamingdienst Tidal van de bekende Amerikaanse rapper Jay-Z. Jay-Z kocht Tidal in 2015 voor zo’n $56 miljoen.