De Dow Jones-index en de Nasdaq-index sloten 1,8% respectievelijk 3,5% lager. Beleggers plaatsen vraagtekens bij de verklaringen van Fed-baas Jerome Powell voor het Amerikaanse congres. Hij denkt dat de inflatie ondanks de enorme geldinjecties vrij bescheiden zal blijven. De twijfels worden zichtbaar in de aanhoudende stijging van de obligatierentes. Die ging donderdag voor 10-jarig staatspapier met 14 basispunten omhoog naar 1,53%.

Vooral hooggewaardeerde technologieaandelen hebben hier last van. Een treffend voorbeeld is de bouwer van elektrische auto’s Tesla, die in korte tijd 20% verloor, woensdag met ruim 6% steeg en nu weer 8,1% daalde.

Moderna ging 2,5% omhoog. De ontwikkelaar van een zeer effectief coronavaccin kwam met goede kwartaalcijfers naar buiten en toont zich positief voor dit jaar.

GameStop pakte er 19% bij, na woensdag al verdubbeld te zijn. Beleggers reageren positief op de wisseling van de financieel directeur.

Ook Twitter onderscheidde zich met een winst van 3,9% positief, na een opwaartse bijstelling van de winstprognose. Het besluit van het socialemediabedrijf van anderhalve maand geleden om de voormalige president Donald Trump te weren, heeft goed uitgepakt.

Papa John’s en Domino’s slaagden er afgelopen kwartaal niet in hun groei uit de coronaperiode voort te zetten. De pizzaketens verloren 11,5% respectievelijk 7,3%.