De Dow Jones-index sluit 0,3% lager bij een stand van 34.299 punten. De brede S&P 500-index zakt 0,2% naar 4246 punten. Technologiebeurs Nasdaq gaat 0,7% omlaag.

Eerder zei de Amerikaanse centrale bank voorlopig nog geen rentestap te verwachten. Maar de laatste tijd gaat het redelijk met de Amerikaanse economie als gevolg van het steunpakket van de overheid en de snelle vaccinatiecampagne, waardoor beperkende maatregelen kunnen worden opgeheven. Onlangs bleek bovendien dat de inflatie hard is opgelopen. Daardoor dreigt oververhitting en de Fed zal dus met een goede uitleg moeten komen als de koepel van centrale banken geen wijzigingen wil doorvoeren in zijn monetaire beleid.

Boeing

Het aandeel Boeing gaat 0,6% vooruit. De EU en de VS hebben de strijdbijl begraven over het oneerlijk bevoordelen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer en branchegenoot Airbus.

Citigroup raakt 1,8% kwijt. De EU heeft hen volgens zakenkrant Financial Times op de schuldmarkt uitgesloten bij de lucratieve verkoop van obligaties als onderdeel van het Europese herstelfonds van honderden miljarden euro’s.

Apple koerst 0,6% lager. De Britse markttoezichthouder CMAgaat nader onderzoek doen naar de sterke machtspositie van het techconcern bij besturingssystemen voor mobiele telefoons en bij appstores.