De onzekerheid over de impact van de coronacrisis en sterk opgelopen waarderingen zouden de zoektocht van 3G naar een megadeal parten spelen. Het investeringsfonds heeft in totaal een oorlogskas ter beschikking van $10 miljard.

Begin dit jaar deed 3G nog een poging om de liftentak van het Duitse Thyssenkrupp binnen te halen. Een partij uit de private equity ging er echter na een hogere bieding met de buit vandoor.

In 2017 trok 3G nog samen op met superbelegger Warren Buffett om Unilever in handen te krijgen. Nadat het Nederlandse levensmiddelenconcern het bod van €130 miljard afwees, werd al snel de aftocht geblazen.

3G heeft onder meer grote belangen opgebouwd in Amerikaanse voedingsbedrijven. Zo zitten aandelen van Kraft Heinz, Burger King en Tim Horton in de portefeuille van het Braziliaans-Amerikaanse bedrijf.

De investeringsmaatschappij beheert het vermogen van een aantal bekende personen. Zo zou de Zwitserse tennisprof Roger Federer een rekening hebben.

De slepende soap rond Unilever blijft tot het einde spannend. De voedings- en verzorgings-multinational hoopt dit weekend definitief naar Londen te verhuizen. Met het vertrek zet het bedrijf een streep onder 90 jaar Brits-Nederlandse geschiedenis. Alleen de ‘verhuisboete’ van GroenLinks-kamerlid Bart Snels kan op de valreep nog reden zijn voor uitstel. In de podcast Kwestie van Centen nemen Herman Stam, Ertan Basekin en Edwin van der Schoot het complexe bedrijf onder de loep.