De Raad van Toezicht heeft Bart Filius benoemd tot President en Chief Operating Officer. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor business development, commerciële strategie, finance, human resources en andere operationele activiteiten.

Galapagos kreeg sinds augustus met drie zware tegenvallers te maken, met als belangrijkste dat zijn reumamedicijn niet in de VS op de markt wordt toegelaten. Van de Stolpe liet recent weten voorlopig door te willen gaan als topman, maar na een nieuwe domper – met het onderzoeksprogramma Toledo – op te stappen.

Hij laat nu weten verheugd te zijn dat Filius deze nieuwe rol op zich neemt. „Hij heeft een sleutelrol gespeeld bij de transformatie van Galapagos tot een volledig geïntegreerde biotech. Bovendien heeft hij bewezen dat hij beschikt over een uitstekende strategische visie, zakelijk inzicht en leiderschapskwaliteiten. Ik wil me volledig richten op onderzoek en ontwikkeling, en op onze strategie om first-in-class geneesmiddelen te ontwikkelen op basis van de ontdekking van nieuwe targets.”