De Dow-Jonesindex zakt 0,2%. De breed samengestelde S&P 500 daalt 0,03% en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2%.

De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat veel zwakker uitviel dan verwacht.

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten groeide in augustus met 235.000 arbeidsplaatsen, terwijl economen in doorsnee op een aanwas met 733.000 nieuwe banen hadden gerekend.

Het is de zwakste banengroei in ’s werelds grootste economie in zeven maanden. In juli was nog sprake van een groei met ruim 1 miljoen banen in de VS.

Die yield voor de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie ging 3 basispunten hoger tot 1,236%.

De euro sterkte 0,2% aan tot $1,189.

Personeelstekort

Volgens economen kunnen werkgevers terughoudender zijn geworden met het aannemen van nieuw personeel vanwege onzekerheid door de opmars van de deltavariant van het coronavirus.

Maar ook hebben veel werkgevers moeite om aan personeel te komen, wat de banengroei remt. Bij afzwakkend herstel van de arbeidsmarkt van de coronacrisis kan de Fed zijn steunmaatregelen langer in stand houden.

De in New York genoteerde Chinese taxi-app Didi Global won 5,2 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat de Chinese hoofdstad Beijing een belang zou willen nemen in Didi en zelfs de controle bij het bedrijf zou willen overnemen. Didi ligt in eigen land onder vuur vanwege verdenkingen van ongeoorloofde praktijken en schendingen van privacyregels.

Commercieel ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic zakte 3,7 procent na een dag eerder ook al in het rood te zijn geëindigd. Het ruimtevliegtuig van Virgin Galactic mag voorlopig niet de lucht in. Tijdens de laatste vlucht, op 11 juli, week het toestel af van de afgesproken koers toen het op weg terug naar de aarde was. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA doet nu onderzoek.

Broadcom plust

Aan het kwartaalcijferfront kon chipconcern Broadcom op aandacht rekenen. De resultaten vielen beter uit dan verwacht en het aandeel Broadcom won ruim 2 procent. De maker van zakelijke server- en computersystemen Hewlett Packard Enterprise (HPE) opende eveneens de boeken en ging 2,7 procent omhoog.

Biotechnoloog Forte Biosciences kelderde meer dan 80 procent vanwege tegenvallende testresultaten met een experimenteel middel tegen eczeem.

Download de mobiele app van DFT voor de iPhone of een andere telefoon.