De Dow-Jonesindex eindigt 0,2% hoger op 33.500 punten. De breed samengestelde S&P 500 wint 0,4% op een nieuwe piek van 4096 punten en techbeurs Nasdaq stijgt 1% tot 13.829 punten.

Beleggers in de VS voelen zich gesteund door de notulen van de Amerikaanse centrale bank (Fed) van gisteravond. Daar kwam een beeld naar voren dat bij Fed-leden weinig animo is om op de rem te gaan trappen bij het aankoopprogramma van obligaties.

Technisch analisten benadrukken dat de S&P500 rijp is voor een correctie na de forse opgaande beweging in de voorbije weken.

Het macronieuws uit de VS viel tegen. Het aantal WW-aanvragen in de VS is in de voorbije week steeg 22.000 naar 744.00 Vooraf was een daling voorzien naar 680.000.

Techfondsen doen aardige zaken. Tesla krijgt er 1,9% bij. Voor Apple hebben beleggers ook 1,9% meer over.

GameStop duikt 4% omlaag. De activistische belegger Ryan Cohen is voorgedragen als voorzitter bij de keten van computerspellenwinkels. Hij pleit al langere tijd voor een grote koerswijziging bij het bedrijf, dat onlangs flink aan beurswaarde won door particuliere beleggers die zich verenigden op forumsite Reddit.

Sturm Ruger en Smith & Wesson Brands leverden elk bijna 1% aan beurswaarde in. Dat de koersdalingen niet groter zijn komt mogelijk omdat Biden eerder al had aangegeven de wapenwetgeving te willen aanpassen. Munitiemaker Vista Outdoor ging ondanks het nieuws toch een fractie hoger de handel uit.