De wereldhandel raakte danig verstoord toen containerreus Ever Given het Suezkanaal blokkeerde. En nu lag het schip wéér vast! Aan de ketting, omdat Egypte eerst geld wil zien voor het debacle.

Ook de perikelen bij D-reizen hielden de lezer bezig. De directeuren hebben het merk vlak voor het faillissement gekaapt.

In de coronacrisis zijn veel Nederlanders aan het beleggen geslagen, en vaak met behoorlijk succes. Want ondanks de coronacrisis staan de koersen hoog. Dat kan toch alleen maar misgaan, of niet?

Wat ook niet altijd maar door kan gaan, is de enorm snelle stijging van de huizenprijzen. Volgens makelaarsvereniging NVM lagen die in het eerste kwartaal bijna 15% hoger dan een jaar ervoor. ’Ongekend en absurd.’

Een donker vooruitzicht: de energienota gaat de komende jaren stijgen. Netbeheerders hebben de komende jaren namelijk maar liefst €102 miljard (!!!) nodig om het stroomnetwerk aan te passen op de energietransitie. Wie dat gaat betalen? Precies.

Oplichters hebben een nieuw trucje: ze doen zich voor als benzinepomphouders en sturen nietsvermoedende automobilisten een bericht dat die hun tankbeurt niet hebben afgerekend. Wie erop ingaat, maakt geld over naar criminelen. De vereniging van tankstationhouders benadrukt dat zij klanten nooit op deze manier benaderen.

Ben je bang dat je de boot met bitcoin hebt gemist, je had ook heel veel winst kunnen maken met dogecoin. De koers ging vrijdag plotseling scherp omhoog. Daar kwam zaterdag wel weer een correctie op, maar de cryptomunt is nog steeds een stuk meer waard dan een week geleden.

Als je met twee vrouwen bent getrouwd, wie krijgt er dan de nabestaandenuitkering? De sociale verzekeringsbank besliste, en de rechter mocht zich er ook over uitspreken. Klik door voor de conclusie:

Een nachtmerrie: ineens wordt er een groot geldbedrag van je rekening afgeschreven. Een man raakt €4500 kwijt en weet zeker dat hij slachtoffer is van fraude, maar omdat hij daar geen enkele verklaring voor heeft, wil zijn bank zijn schade niet vergoeden.