De Dow Jones eindigt fractioneel lager naar 31341 punten. De S&P500 krijgt er 0,2% bij naar een piek van 3916 punten. Techbeurs Nasdaq gaat 0,4% vooruit naar 14.025 punten.

Het aantal WW-aanvragen nam in de afgelopen week licht af naar 793.000 tegen een opwaarts bijgesteld cijfer van 812.000 een week eerder. Daarmee gaat de dalende trend van mensen die beroep doen op een uitkering mogelijk weer op gang komen.

Tesla dikt na de dip op woensdag 0,9% aan. De fabrikant van elektrische wagens zorgde deze week voor vuurwerk met een grote posititie in digitale munt bitcoin.

Tilray, het Canadese bedrijf actief bij het maken van medicinale canabis, duikt 50% omlaag. Daarmee kwam hardhandig een einde aan de prachtige rit omhoog een dag eerder. Na GameStop lijken maker van cannabis in het vizier te zijn gekomen van beursrebellen actief op platform WallStreetBets.

Under Armour wint 2,4%. B.Railey heeft het koersdoel van de sportkledingfabrikant opwaarts bijgesteld.

Beursdebutant Bumble maakt een koerssprong van 63%. De dating-app valt in de smaak bij beleggers.

Uber wist het jaarverlies in 2020 terug te dringen ten opzichte van het jaar ervoor, maar zag in het vierde kwartaal de omzet wel zakken. Bezorgdiensten konden het verlies aan opbrengsten uit zijn taxi-app niet goedmaken. De taxibranche heeft door reisbeperkingen wereldwijd te kampen met een fors verlies aan inkomsten. Het aandeel geeft 4% prijs.

Ook de voedingsmiddelenproducent PepsiCo opende de boeken en zakt 2%. Het bedrijf meldde een omzet die hoger was dan kenners in doorsnee hadden verwacht.