De beeldbepalende Dow Jones-index sloot 0,1% hoger bij 31,832,94 punten.

Daarnaast eindigde de breder samengestelde S&P 500 met 1,4% winst en pakte de techzware Nasdaq-index 3,7% koerswinst.

De markt analyseerde opnieuw de renteontwikkeling. De recente stijging van lange rentes reed techaandelen in de wielen: de huidige contante waarde van toekomstige winsten worden door die rentestijging bij deze fondsen relatief hard geraakt.

Maar de leidende 10-jaars Amerikaanse staatsobligatie noteert 5 basispunten lager bij 1,54%.

De prijs van ruwe Amerikaanse olie daalt 1,7%. De goudprijs trekt met 2,2% aan tot ruim $1714 per troyounce (31,1 gram), maar koper daalt 2%.

Tesla wint

Autobouwer Tesla stijgt tot het slot 19,6%, nadat het afgelopen drie dagen dik 20% van de koers afsneed. In een maand tijd raakte het concern van Elon Musk bijna $250 miljard aan beurswaarde kwijt. Oplopende Tesla-verkopen in China stuwen de koers.

Bovenin de S&P staan handwerksite Etsy met 8,7% groei, Applied Materials wint 8%, net als chipmaker Nvdia. Chipmaker Intel stijgt 4,7% en zwaargewicht Apple koerst 4,1% hoger bij de slotbel. Microsoft wint 2,8%.

Het massaal door de beleggersgroep WallStreetbets ondersteunde aandeel van de kleine videospellenketen GameStop noteert nog eens 26,9% hoger bij het slot. Het breidt uit in e-commerce.

Videostreamingdienst Disney+ van entertainment- en mediaconcern Walt Disney (-5%) passeerde de grens van 100 miljoen abonnees.

Modemerk Stitch Fix verloor afgelopen kwartaal 20% omzet afgezet tegen vorig jaar. Die bleef bovendien achter bij verwachtingen van analisten. Het aandeel daalt 28,2%.

Dick’s Sporting Goods, een grote retailer, meldde een winst per aandeel die met $2,43 15 dollarcent boven de consensusschatting van analisten uit kwam. De verwachte omzet en winst voor de rest van het jaar ligt met $5,15 per aandeel ver onder de inschatting van de markt. Het meldt een 16% dividendstijging, maar het aandeel daalt 6,3%.

Modeketen Children’s Place (+3%) verrast met een kwartaalwinst van ruim $1. De analisten die het volgen rekenden gemiddeld op $0,23.

Baidu, de Chinese zoekmachine, staat 13,6% hoger. Het heeft toestemming gekregen om zich aan de beurs van Hongkong te noteren.

Discovery noteert 2% hoger, nu voor de zevende dag op rij. Het behoort tot de aandelen waar hedgefondsen het meest short in zitten, rekenend op een substantiële koersdaling.

Peloton koerst 14,5% hoger, het breidt met zijn fitness-apparatuur uit in Azië.

Zoom-oprichter Eric Yuan heeft 40% van zijn belang in het videonetwerkbedrijf, goed voor $6 miljard. verplaatst naar onbekende bedrijven en personen. Het aandeel sloot10% hoger.

DFT Dagelijks

Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.