In totaal werd er voor $34,5 miljard (omgerekend €34 miljard) aan boekingen gedaan via de websites van Booking. Daarbij gaat het om het totaalbedrag dat klanten uitgaven, niet om de omzet van het concern zelf. Behalve Booking.com gaat het bijvoorbeeld om de goedkope reizensite Priceline en autohuursite Rentalcars.com.

Verdubbeling omzet

De omzet van Booking zelf kwam uit op $4,3 miljard, een verdubbeling ten opzichte van het tweede kwartaal een jaar eerder. Daar hield het bedrijf een winst van $857 miljoen aan over. Voor het huidige kwartaal verwacht Booking een recordomzet, laat topman Glenn Fogel weten. „We zijn druk aan het werk met onze klanten en partners om een extreem druk zomerseizoen mogelijk te maken.”

Hard getroffen

Booking.com werd in de coronapandemie hard getroffen toen de reissector van de ene op de andere dag vrijwel stil kwam te liggen. Het bedrijf kreeg steun van de Nederlandse overheid om personeel aan het werk te houden, maar betaalde die terug na ophef omdat het bedrijf de directie wel bonussen wilde uitkeren.