Topman Jack Dorsey van Twitter troefde daarmee niet alle verwachtingen van analisten op Wall Street af. De koers zakte nabeurs 4%: de groei in gebruikers bleef achter verwachtingen.

Dorsey waarschuwde in een toelichting bovendien voor een sterke toename van de kosten, met meer dan 25% dit kalenderjaar. Dat zit deels in uitbreiding van het personeel met 20% dit jaar bij het social netwerk met berichtjes van maximaal 280 tekens.

Twitter kocht dit jaar het Nederlandse revue, een specialist in nieuwsbrieven.

Het aantal actieve gebruikers per maand, graadmeter voor veel adverteerders, steeg met 27% op jaarbasis tot 192 miljoen mensen in de laatste drie maanden van vorig jaar. Dat was minder dan de 196,5 miljoen die werd veracht.

De advertentieomvang steeg met 31% over het jaar vergeleken.

Dat was ook het kwartaal waarin Dorsey besloot het account van president Trump te verwijderen, nadat hij had Republikeinen had opgeroepen om naar het Capitool te trekken. Daarbij kwamen uiteindelijk vijf mensen om het leven.

De winst per aandeel steeg in het kwartaal met 80% tot $0,38, waar was gerekend op $0,31. Over het hele jaar won Twitter 19,3% aan omzet, tot $3,7miljard. Dat leidde evenwel tot een nettoverlies van $1,1 miljard.