In 2018 werden digitale tokens ter waarde van ongeveer $ 530 miljoen gestolen van het in Tokio gevestigde platform Coincheck. Mount Gox, een andere Japanse beurs, stortte in 2014 in nadat hackers een half miljard dollar aan crypto hadden gestolen.

Volgens de eigenaren achter Ronin hebben de hackers nu zeker zo’n 173.600 ether-munten gestolen, en voor $25,5 miljoen aan andere tokens gestolen.

Ronin wordt vooral gebruikt om de online game Axie Infinity te spelen, die gebruik maakt van zogeheten unieke non-fungible tokens of NFT’s.

Volgens Ronin hebben de hackers privésleutels gebruikt, de digitale wachtwoorden om toegang te krijgen tot het cryptogeld. Het bedrijf zegt met grote blockchain-trackers als Chainalysis samen te werken om de gestolen crypto op te sporen. Die zijn vastgelegd op de voor iedereen toegankelijke blockchain en daarmee te traceren.

Het meeste geld bevindt zich nog steeds in de digitale portemonnee van de hacker, aldus Ronin dinsdagavond.

Platforms zijn vaker slachtoffer van hacks. Jump Trading meldde in februari dat het meer dan $320 miljoen had teruggevonden na een hack op cryptoplatform Wormhole.

Augustus hebben hackers achter een van de overvallen ooit bijna alle $610 miljoen teruggegeven die ze hadden gestolen van de site Poly Network.