De Dow-Jonesindex wint 0,8%, de S&P 500 stijgt 0,6%, de Nasdaq sluit 0,8% hoger. De S&P 500 heeft bij een all time high op 4429,10 punten zijn 43e record van het jaar te pakken.

De Amerikaanse uitkeringsaanvragen daalden in de laatste week van juli met 14.000 naar 385.000. Vrijdag komt de Amerikaanse overheid met een belangrijk maandelijks banenrapport. Daarin staat hoe de arbeidsmarkt zich heeft ontwikkeld.

De risicovergoeding voor 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties stijgt in reactie 3 basispunten tot 1,222%. De dollar blijft vlak bij $1,1837 tegen de euro. Goud verliest 0,5%.

Amerikaanse olie is 1,2% duurder geworden. Marathon Oil wint 7%. Booking.com staat 6% hoger.

Medische fondsen als Cardinal Health (-15%), United Health (-2,9%) en Proctor & Gamble (-0,5%) verloren terrein.

Beleggingsapp Robinhood steeg afgelopen twee dagen met bijna 70%. Het nieuws, uit meldingen bij de toezichthouder SEC, dat enkele grotere aandeelhouders hun stukken hebben verkocht drukte de koers 28% in het rood.

Moderna (-0,7%) kwam met een cijferupdate en boekte meer omzet en winst dan verwacht. In de aanloop naar het handelsbericht was het aandeel woensdag nog een van de winnaars. Beleggers zetten ook Uber lager na publicatie van de nieuwste kwartaalcijfers.

Moderna maakte ook bekend dat de bescherming die het coronavaccin van de biotechnoloog tegen het virus biedt, na een half jaar amper afneemt. Zes maanden na het zetten van de tweede prik is de effectiviteit van het coronavaccin 93 procent.

Dat ligt vrijwel op hetzelfde niveau als de 94 procent effectiviteit die Moderna bij zijn eerste klinische onderzoeken naar het middel meldde.

Uber verliest

E-commercebedrijf Mercadolibre stijgt 14%, nadat doe-het-zelf-site Etsy 10% onderuit ging.

Uber kwam woensdag nabeurs met cijfers en won 3%. Het taxibedrijf heeft in het tweede kwartaal flinke kosten gemaakt om chauffeurs die het bedrijf eerder verlieten weer terug te krijgen.

Veel chauffeurs stopten met rijden voor Uber omdat de vraag naar ritjes sterk was teruggelopen als gevolg van de coronapandemie. Het afgelopen kwartaal trok het bedrijf flink de portemonnee om hen te verleiden terug te keren. Die inspanning resulteerde in een groter dan verwacht operationeel verlies.

Het moederbedrijf van hotelboekingssite Booking.com, Booking Holding (+6%), heeft in het tweede kwartaal van het jaar een omzet van meer dan 2 miljard dollar in de boeken gezet. Dat was voor het eerst sinds het begin van de crisis. De omzet was ook veel hoger dan waarmee kenners in doorsnee rekening hadden gehouden.

Barbecuemaker Weber sluit 18% hoger. Het meldde 17.857.143 aandelen naar de beurs te brengen tegen $14,00 per aandeel. De aandelen gingen onder tickersymbool WEBR naar een koers van $16,50.

Gratis iedere ochtend relevant financieel-economisch nieuws in je mailbox? Meld je hier aan!