De Dow boekte 1,4% winst, de bredere S&P 500 steeg 1,7%. De Nasdaq schommelde, maar ging tot 1,2% toename bij de slotbel mee.

Een belangrijk cijfer voor de Amerikaanse kerninflatie kwam binnen en dat steeg slechts met 0,1% maand op maand. Dat dempte de zorgen over een versnelling van inflatie.

Voorbeurs kwam het macro-rapport met gegevens van het gemiddelde consumentenuitgaven naar buiten, dat met 1% daling in februari boven verwachting van analisten blijft.

De bepalende rente van de 10-jaars staatsobligatie won 3 basispunten tot 1,65%. De stijging beperkt de huidige contante waarde van toekomstige winsten voor technologiefondsen, maar eerder nam die 6 basispunten toe.

De olieprijs steeg 3,4% tot $60,97 per vat.

Dividend nabij

De Amerikaanse centrale banken hebben de beperking voor dividenduitkeringen voor commerciële banken aan hun aandeelhouders opgeheven.

De aandelen van JPMorgan Chase, Bank of America, Citi en Wells Fargo bewegen tot 3% hoger op dit nieuws.

Chipmaker Applied Materials won 7,5%.

Microsoft (+1,8%) staat aan de vooravond van de overname tegen $10 miljard van berichtenplatform Discord, aldus de Wall Street Journal. Discord overweegt anderzijds een beursnotering.

Netwerk Fox zakt 6%, Tesla 3,3%.

Uber wint 1,5%, de taxi-app wacht net als in het Verenigd Koninkrijk een slotprocedure bij de rechter om een cruciale kwestie: zijn de chauffeurs werknemers of zelfstandigen?

WeWork

BowX stijgt 20,3%. Dit is een Spac of lege beurshuls met een zak geld, die kantoorruimte verhuurder WeWork naar de beurs gaat brengen. Die zou $9 miljard kunnen opleveren.

Ford reageert met 1,7% koersverlies op bevriezing van zijn populaire F-150 pick-up truck. Het heeft net als andere producenten last van een tekort aan chips. Ook Nio (-5%) stopt met zijn productie van elektrische auto’s vanaf maandag.

Tabaksproducent Altria stijgt 5% nadat Jefferies een koopadvies heeft afgegeven.

DFT Dagelijks

Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.