Baker (55) was topman van Great Canadian Gaming, het Canadese spel- en entertainmentbedrijf met een aantal casino’s onder zijn hoede.

De Canadees en zijn 32-jarige vrouw, de actrice Ekaterina Baker, reisden op 21 januari met een privévliegtuigje naar Beaver Creek om daar het Moderna-vaccin toegediend te krijgen, meldt het Canadese CBC.

Ze meldden zich daar als de nieuwe medewerkers van een lokaal motel, om daarmee versneld coronavaccins te kunnen krijgen. Die vaccins waren bedoeld voor bewoners van een afgelegen Yukon-gemeenschap in Beaver Creek in Canada.

Misleid

Nadat ze hun vaccinaties hadden gekregen, wekten de nieuwe ’medewerkers’ toch de argwaan toen ze vroegen om een taxi richting het vliegveld.

Het ziekenhuispersoneel waarschuwde de politie nadat het door Baker genoemde motel had bevestigd dat het stel helemaal geen nieuwe medewerkers waren, voordat ze terug richting Vancouver wilden vertrekken. Op het vliegveld werden de twee gearresteerd.

„We hadden gewoon niet verwacht dat iemand zo ver zou gaan om ons te misleiden voor de vaccinatie. Ik denk dat we ons allemaal behoorlijk beledigd voelden door de hele zaak”, aldus de verbouwereerde minister John Streicker.

De twee hebben boetes gekregen en wacht alsnog juridische vervolging.