De Dow Jones-index sloot 0,5% hoger en bereikte daarmee een nieuw record. De brede S&P 500 steeg 0,1%. Techgraadmeter Nasdaq daalde echter 0,5% door de vrees dat techbedrijven worden geraakt als de Amerikaanse Federal Reserve de steun aan de economie gaat afbouwen.

De Senaat heeft dus ingestemd met het omvangrijke pakket investeringen in infrastructuur ter waarde van $550 miljard. De miljarden zullen worden uitgegeven aan het verbeteren van wegen, spoorlijnen, bruggen en betere internetverbindingen. Samen met eerder goedgekeurde investeringen komt het totaal op circa $1,2 biljoen ($1200 miljard). De goedkeuring door de Senaat betekent een duidelijke overwinning voor de Amerikaanse president Joe Biden. Leveranciers van materialen en machines voor grote projecten als Caterpillar (+2,5%), Deere (+2%) en Vulcan Materials (+2,2%) waren in trek door de verwachting dat zij gaan profiteren van de investeringen in de infrastructuur.

AMC won aanvankelijk bijna 6%, maar ging 6,1% lager de dag uit. De Amerikaanse bioscoopketen verwelkomde de voorbije maanden weer meer bezoekers nadat coronamaatregelen werden versoepeld. Daarnaast maakte AMC bekend voor het eind van het jaar aankopen met bitcoins mogelijk te maken.

Tesla ging 0,5% achteruit. Het aantal afgeleverde auto’s in China bedroeg vorige maand 8600. Dat betekende een forse daling ten opzichte van een maand eerder.

Vaccinmaker Moderna zakte 5,7%, nadat het aandeel een dag eerder 17% aan waarde had gewonnen. Het bedrijf gaat een overeenkomst tekenen met de Canadese regering om een fabriek in Canada te bouwen waar mRNA wordt geproduceerd.

De olieprijzen en de koersen van oliebedrijven zijn dinsdag weer gestegen en maakten een deel van de verliezen van maandag weer goed. De sector stond eerder onder druk door een rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Olieconcerns ExxonMobil (+1,7%) en Chevron (+1,9%) zaten in de lift.