De Dow Jones sloot 0,2% hoger. De S&P 500 kwam historisch hoog met een record na 0,6% koerswinst. De Nasdaq, met veel techbedrijven, won 1% en brak eveneens een record.

Positief nieuws kwam van de verdere introductie van meer coronavaccins in de Amerikaanse markt.

Die reageerde verder op een teleurstellend Amerikaans banenrapport. Uit het ADP-banenrapport van woensdag bleek eveneens een afkoeling.

Analisten meldden dat beleggers zich vooral vasthouden aan het steunpakket van $900 miljard dat Washington gereed houdt. De kans op een nieuwe recessie zou daarmee klein zijn.

Trump vertrekt

In Washington verdween bovendien politieke onzekerheid. Daar heeft president Trump na de bestorming van het Capitool door zijn aanhangers, toegegeven de verkiezingen te hebben verloren van zijn Democratische tegenstander Biden.

De dollar verzwakte 0,1% tegen de euro tot $1.2271. Amerikaanse 10-jaars staatsobligaties stegen tot 1,084%, de sterkste toename sinds maart 2020. Na het banenrapport kwam de treasury kort boven 1,1%. De olieprijs suggereerde met 1,5% toename herstel van de economie. De goudprijs daalde 0,5%.

Bitcoin steeg met nog eens 4% tot $41.245.

US Steel won 8,8%. Deutsche Bank schoot met een koopadvies uit de slof: het fonds stond op ’verkopen’.

Waterstofcelmaker Plug Power eindigde 13,7% hgoer nadat de Zuid-Koreaanse investeerder SK Group $1,5 miljard investeerde.

Tripadvisor werd 11,5% duurder, Deutsche Bank kwam met een koopadvies voor de online reisboeker met zicht op de periode na het coronavirus. Tripadvisor zal fors profiteren.

Tesla sloot 7,8% hoger. De autobouwer heeft $800 miljard marktwaarde gekregen. Zijn topman Elon Musk bezat dankzij de koersstijging op basis van zijn aandelenpakket een virtueel vermogen van $200 miljard, Musk is hiermee de rijkste op aarde.

In de techsector ging Baidu met nog eens 15,6% omhoog.

Boeing ging 1,3% omlaag. De vliegtuigfabrikant betaalt een boete van $2,5 miljard wegens het misleiden van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Bed, Bath & Beyond (+1,4%) meldde voor $150 miljoen eigen aandelen te hebben ingekocht.

DFT Dagelijks

Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.