Andere brouwers maakten eerder al bekend de Russische markt te zullen verlaten. Zo meldde Heineken eind maart al zich volledig terug te trekken uit Rusland omdat het volgens de bierbrouwer niet meer mogelijk is om langer op een rendabele manier in dat land actief te blijven. En ook Carlsberg volgde.

Ook Ab InBev weg

Vrijdag maakte AB InBev – brouwer van merken als Stella, Leffe, Budweiser en Corona – bekend zich definitief terug te trekken uit Rusland en Oekraïne. Het belang in de joint venture AB InBev Efes wordt verkocht aan de Turkse partner Anadolu Efes. Door de deal krijgt AB Inbev een flinke financiële dreun: het kost de brouwer €1,0 miljard.

Geen eigen brouwerij

Voor Swinkels ligt de situatie anders. De brouwer heeft geen eigen brouwerij in het land en dus ook geen personeel. Daarmee is formeel een terugtrekking uit het land niet aan de orde. De lopende overeenkomst met Moscow Brewing Company om onder de naam Bavaria te brouwen wordt vooralsnog gerespecteerd. Ook andere brouwers zouden ook op die manier werken.

Swinkels Family Brewers legde eerder al wel tot nader order de leveringen aan Rusland stil. Ook de financiële transacties met het land gingen op de schop.