De Dow Jones-index eindigt 0,3% hoger op 33.176 punten. De brede S&P daalt 0,1% tot 3971 punten. Techbeurs Nasdaq raakte 0,6% kwijt op 13.060 punten

Deze week staat vooral in het teken van de gang van zaken op de arbeidsmarkt in de VS. Op woensdag geeft salarisverwerker ADP een schot voor de boeg met het banenrapport over de private sector. Vrijdag staan de officiële werkgelegenheidscijfers op het programma.

De Amerikaanse bank Goldman Sachs (-0,5%) was een opvallende daler. De bank heeft net als internationale branchegenoten Nomura en Credit Suisse te maken met problemen rond de afwikkeling van transacties rond hedgefonds Archegos Capital Management. Citigroup laat 2,1% liggen.

Intel dat eind vorige week in de lift zat vanwege de geplande miljardeninvestering moet 0,6% afstaan.

Twitter koerst 3,8% hoger na een koopaanbeveling van Truist Securities voor het sociale mediabedrijf.

Tesla vervolgt de weg omlaag met een min van 1,2% nadat de fabrikant van elektrische wagens al een bedruk het weekend inreed.

Verder was ook Boeing in beeld. de vliegtuigbouwer kreeg een order voor honderd toestellen van het type 737 MAX van Southwest Airlines (-0,5%). Daarbij is een optie afgesproken voor nog eens een bestelling van 115 extra vliegtuigen. Boeing won 2,3%.