De Dow Jones-index sloot 0,7% lager. De breed samengestelde S&P 500-index daalde 0,2%. Technologiebeurs Nasdaq steeg juist 0,5%.

Het Congres in Washington stemde in met een steunpakket van $900 miljard. Het steunpakket dat miljoenen huishoudens en kleine bedrijven moet helpen, wacht nu nog op een handtekening van president Donald Trump. Het Witte Huis heeft laten weten dat de president zijn handtekening onder het pakket zal zetten.

Het Congres ging tegelijkertijd ook akkoord met de overheidsbegroting tot september 2021. Die heeft een totale omvang van $1,4 biljoen. Een dreigende ’shutdown’ van de overheidsdiensten in de Verenigde Staten is daarmee voorkomen.

Beleggers omarmden Apple (+2,9%). De techgigant was maandag ook al in trek na berichten dat het concern in 2024 een zelfrijdende auto op stroom wil gaan bouwen.

Tesla leverde echter 1,5% in. De autofabrikant incasseerde maandag ook al een koersdreun van 6,5%. Tesla maakt sinds deze week deel uit van de S&P 500-index.

Walmart (-1,2%) is door het Amerikaanse ministerie van Justitie aangeklaagd, omdat het supermarktconcern zou hebben bijgedragen aan de opiatencrisis in de Verenigde Staten. De ruim 5000 apotheken in supermarkten van de keten hebben volgens aanklagers niet ingegrepen bij verdachte aanvragen van medicijnen op recept, zoals zeer verslavende pijnstillers

Peloton Interactive maakt een koerssprong van 11,7%. De maker van fitnessapparatuur neemt branchegenoot Precor over voor $420 miljoen.

Op macro-economisch gebied werd bekend dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal iets sterker is gegroeid dan eerder gedacht. In het tweede kwartaal was er nog een forse krimp in de grootste economie ter wereld.