Vorige week heeft Apple de ontwerpers voor software en hardware die topbonussen toegekend, meldt Bloomberg. Ze vielen volgens bronnen bij Apple slecht bij ander personeel dat buiten de boot viel.

De bonussen, die ook als een verrassing zouden zijn gekomen voor degenen die ze ontvingen, varieerden van ongeveer $50.000 tot $180.000, en zijn bedoeld voor ’high performers’.

Voor Apple vormt Meta (WhatsApp, Instagram) momenteel een bedreiging: het heeft de afgelopen maanden ongeveer honderd ontwerpers en leidinggevenden van Apple overgenomen. De twee bedrijven vechten een strijd uit op meerdere terreinen, zoals nieuwe producten met kunstmatige intelligentie en smartwatches.

Verplichting

Apple zou meer dan andere tech-bedrijven problemen hebben met het vasthouden van personeel, omdat de iPhone-producent vasthoudt aan zijn beleid dat mensen in Apple-gebouwen moeten terugkeren ook tijdens corona. Andere techbedrijven hebben hun personeel nog steeds niet in die mate gedwongen terug te keren.

Forse bonussen horen al jaren bij de normale Apple-pakketten die een basissalaris, aandelen en een cashbonus kunnen omvatten. Die aandelen Apple zijn vorig jaar met 36% in waarde gestegen, het bedrijf uit Cupertino bereikte een marktwaarde van $3000 miljard.

Superbonus

Topman Tim Cook kreeg eerder een bonus ter waarde van $750 miljoen.

Apple en Meta wilden tegenover Bloomberg geen commentaar geven.