De huidige 1,96 miljard waren er iets meer dan de markt verwachtte. De omzetstijging met 6% tot $27,9 miljard viel iets tegen en het bedrijfsresultaat daalde met 25% tot $11,4 miljard. De nettowinst van $7,5 miljard was desalniettemin beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

De toename in het aantal gebruikers zorgde echter voor 10% koerswinst in de nabeurshandel.

De totale uitgaven dit jaar zullen iets lager uitvallen dan drie maanden geleden werd geraamd. Meta rekent nu op maximaal $92 miljard dollar, waar dat eerder op zijn hoogst $95 miljard was. Ook die hoge uitgaven, onder andere aan het ontwikkelen van applicaties die de mens in de metaverse moeten brengen, waren een reden waarom beleggers drie maanden geleden hard schrokken.

Dataoverdracht

Ook ging Meta nog in op de ontwikkelingen rond de trans-Atlantische gegevensoverdracht en de mogelijke gevolgen daarvan op de Europese activiteiten. Een Europese rechter haalde onlangs een streep door de juridische basis die dat nu mogelijk maakt. Volgens Meta wordt nu gewerkt aan een politiek akkoord. Het bedrijf waarschuwde eerder dat het stopzetten van de gegevensoverdracht een verwoestende impact kan hebben op het bedrijf. De onderneming is afhankelijk van de verwerking van gebruikersgegevens om gerichte onlineadvertenties aan te kunnen bieden.