Vanwege de wilde sprong en het grote volume werd de handel in het aandeel twee keer stilgelegd. Net voor het slot van Wall Street was de prijs gestegen naar $91,70, een stijging van 104% ten opzichte van het slot van dinsdag.

En ook in de nabeurshandel ging het los, met nog eens 30% erbij tot $119. Het volume lag met 50 miljoen aandelen volgens Financial Times op het hoogste niveau sinds 5 februari.

Een goede reden voor de stijging was er nog niet. Wel werd bekend dat financieel topman Jim Bell eind maart opstapt, maar daar reageerde de koers eerder op de dag weinig op.

Het aandeel van de Amerikaanse spelletjeswinkel is al een aantal weken het favoriete tijdverdrijf van een snel groeiende groep beleggers op online forum Reddit. Zij joegen de prijs torenhoog op, om hedgefondsen te dwarsbomen.

Die zaten namelijk juist ’short’ in het aandeel, en speculeerden dus op een koersdaling. Maar doordat beleggers gezamenlijk optrokken en miljoenen aandelen en opties kochten, steeg de prijs. Hedgefondsen leden hierdoor miljardenverliezen.

Ook andere aandelen die populair zijn op het Reddit-forum WallStreetBets gingen in het kielzog van GameStop mee omhoog. Bioscoop-uitbater AMC klom 18%, het aandeel BlackBerry kreeg er 9% bij.