De Dow-Jonesindex sluit 0,4% hoger, de brede S&P 500 steeg 0,3% en de Nasdaq staat 0,1% hoger.

Beleggers kijken vooral uit naar morgen. Vrijdag komt het belangrijke Amerikaanse banenrapport naar buiten. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt spelen een belangrijke rol bij het monetaire beleid van de Federal Reserve.

De uitkeringsaanvragen kwamen vorige week uit op 340.000, terwijl er gemiddeld was gerekend op 345.000. Dat is het laagste niveau sinds medio maart vorig jaar, voordat de coronacrisis toesloeg in de VS.

Positief signaal

Als het herstel van de arbeidsmarkt afzwakt dan kan de Fed eerder geneigd zijn de stimuleringsprogramma’s voor de economie in stand te houden.

Woensdag kwamen er juist nog tegenvallende cijfers van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven.

Bij de bedrijven was de onlineverkoper van voeding en accessoires voor huisdieren Chewy een opvallende daler met een min 9,3%. Chewy bracht tegenvallende kwartaalcijfers en vooruitzichten naar buiten. ChargePoint won juist 8,2%. Het bedrijf dat actief is met laadstations voor elektrische auto’s meldde cijfers die erg goed vielen bij beleggers.

Taxi-app Didi verliest

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer juweliersketen Signet Jewelers (+5,6%), levensmiddelenproducent Hormel Foods (-4,6%) en de leverancier van netwerkapparatuur en software Ciena, dat 2,9% omhoog ging.

De in New York genoteerde Chinese taxi-app Didi Global werd 4,2% lager gezet. Didi is samen met andere Chinese internetbedrijven door de Chinese autoriteiten op het matje geroepen vanwege ongeoorloofde praktijken. De toezichthouders beschuldigen de bedrijven van het gebruik van ongekwalificeerde bestuurders en voertuigen.

Luchtvaartmaatschappij United Airlines ging 1,2% procent vooruit. Volgens nieuwszender CNN heeft United bij zijn belangrijke verkeersknooppunt Newark in de staat New Jersey de werkzaamheden opgeschort vanwege overstromingen door de restanten van de orkaan Ida.

Gratis iedere ochtend meer relevant financieel nieuws in je mailbox? Meld je hier aan.