Branchegenoot Prijsvrij had bij een doorstart van D-reizen €500.000 over voor de merknaam, maar de voormalige eigenaren vonden dat die €2 miljoen waard was.

Regeling

In het nieuwste faillissementsverslag schrijven de curatoren een regeling te hebben getroffen om een einde te maken aan alle rechtszaken rond de kwestie. Van de eerder opzijgezette €500.000 euro gaat €450.000 naar de oud-eigenaren. Het overige geld komt ten goede aan de boedel van D-reizen.

D-reizen ging in april vorig jaar failliet. Door de coronacrisis verkocht de reisorganisatie veel minder reizen, waardoor de inkomsten kelderden. In de maanden voorafgaand aan het bankroet verkregen de voormalige eigenaren het recht om de merknaam van D-reizen te verkopen als bepaalde schulden aan hen niet zouden worden betaald, iets was pandrecht heet. Met dat recht in handen wilden ze zelf de merknaam voor €2 miljoen verkopen.

Kort geding

De curatoren stelden na het faillissement dat dit pandrecht helemaal niet meer geldig was na het bankroet. Toen de oud-eigenaren weigerden mee te werken aan de doorstart onder de vleugels van Prijsvrij spanden de curatoren een kort geding aan. De rechter gaf hun gelijk en droeg de voormalige eigenaren op mee te werken aan de doorstart.