Met de nu twee maanden spoorloze oprichter Jack Ma van de Chinese internetreus Alibaba, maakten lezers zich ook zorgen over de aanstaande belastingwijziging voor hun huis.

En het zal jouw kind maar wezen: de ouders van deze 15-jarige jongen die zijn bankrekening bij ABN Amro liet gebruiken door fraudeurs, staan nu de komende acht jaar zélf op de zwarte lijst van Nederlandse banken en verzekeraars.

Nederland speelt volgens de aankondiging deze week een grote rol in de goedgekeurde samenvoeging van Fiat-Chrysler en Peugeot-moeder PSA tot het fusiebedrijf Stellantis. Hiermee werd Nederland officieus, de samenwerking moet nog goedgekeurd, de thuisbasis van de vierde grootste autobouwer ter wereld.

Met wat kapitaal van broer Elon, die deze week dankzij een vergaard vermogen van $200 miljard de rijkste man ter wereld werd, kon Tosca Musk een onbezorgd leven leiden. Ze gaat echter al jaren krachtig haar eigen weg en begon onlangs zonder zijn medeweten Passionflix, de streaming dienst met soft-erotische filmversies van romantische bestsellers.

Een grote verrassing vormde ook de aankondiging van de loonsverhoging die vrijwel alle werknemers wacht. Terwijl het effect van de coronacrisis zich komende maanden in hun portemonnee nog laat voelen.

De vrouw die zich arbeidsongeschikt had gemeld, wachtte al een domper. Een maand en een dag nadat haar dienstverband bij een organisatieadviesbureau begon, haakte zij af. Toen bleek dat zij een affectieve relatie had met de eigenaar, sleepte de verzekeraar die haar een uitkering betaalde de vrouw voor de rechter.

De rechterlijke macht trapte evenmin in deze truc van twee broers, met werkgeversverklaringen en afschriften, en plaatste ze voor jaren op een zwarte lijst. Zij krijgen daardoor even geen antwoord meer van banken en verzekeraars.

Een einde kwam deze week ook aan de reputatie van restauranteigenaar Kiyoshi Kimura als zelfgekroonde ’tonijnkoning’. Dit jaar liet hij de grootste gevangen vis, waarvan hij varianten in voorgaande jaren tegen rond $200.000 kocht en aan stukken kliefde, aan zijn neus voorbij gaan.

„Omdat het nu tijd is voor zelfbeheersing”, aldus Kimura heel tijdbewust. De belangstelling voor de jaarlijkse tonijnveiling koelde dit jaar sterk af nu Japanners de coronacrisis in hun portemonnee voelen.