Credit Suisse had in juni al gewaarschuwd in het tweede kwartaal opnieuw verlies te zullen lijden, mede vanwege een reeks schandalen waarin de bank verwikkeld is. Naar verluidt zijn de besparingsplannen van het topmanagement van Credit Suisse vergevorderd. Het financiële concern komt woensdag met kwartaalcijfers naar buiten. SonntagsZeitung had geen nadere details over het aantal banen dat kan verdwijnen en over de omvang van de kostenbesparingen.

Inflatie

Credit Suisse ondervindt naar eigen zeggen tegenwind van aanhoudend uitdagende marktomstandigheden vanwege de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie en de renteverhogingen door centrale banken. De bank verwacht daardoor dat de investeringstak en de gehele groep in het tweede kwartaal in de rode cijfers zullen belanden.

Daarnaast moet de bank opnieuw veel geld reserveren voor juridische procedures over al langer spelende schandalen. Zo was de zakenbank van Credit Suisse, die optreedt als tussenpersoon of adviseur bij complexe financiële deals, betrokken bij debacles rond het omvallen van investeringsfonds Archegos en financieringsmaatschappij Greensill Capital. Topman Thomas Gottstein staat daardoor onder grote druk om de bank door de moeilijke periode heen te loodsen. Credit Suisse heeft gezegd dat 2022 een overgangsjaar zal zijn.